dimarts, 28 de gener del 2014


LLIBRE


Com que el tió em conèix molt bé, aquest any em va portar aquest llibre!!! En breu una de les seves receptes a Pl@tets!!! Mmmmmm.....





dijous, 23 de gener del 2014


PASTÍS DE POMA VERSIÓ MARTINA




Aquesta recepta, és un encàrrec especial que em va demanar que fes la meva germana. És un pastís apta per moltes de les típiques intoleràncies i al·lèrgies, ja que no té ni gluten, ni lactosa, ni llevat, ni sucre, ni ou. És molt saludable i molt bona, animeu-vos a provar-la.

Està extreta de la pàgina web http://martinatural.wordpress.com/2013/09/10/tarta-de-poma-versio-martina/. Jo hi he fet un parell de modificacions respecte a l'original.

ingredients:
- 1 tassa de flocs d'avena
- 2 pomes golden ecològiques
- 2 tasses de suc de poma ecològic
- 2-3 c/p de kuzú
- 1 c/p de flocs d’agar-agar
- 1 grapat de nabius
- 1 c/s d’oli d’oliva verge extra
- canyella en pols
- sal

preparació: 

- En primer lloc posem en un bol la tassa de flocs d'avena, els nabius, una cullerada d’oli d’oliva, la meitat del suc de poma (o sigui una tassa), un pessic de sal i un pessic de canyella en pols. Ho deixem com a mínim una hora, fins que els flocs hagin absorbit tot el líquid. 

- Un cop passat aquest temps, pre-escalfem el forn a 150-170ºC 

- En un motlle no molt gran engrassat o amb paper vegetal hi evoquem la preparació i ho movem una mica, que quedi ben repartit. Tallem les pomes a daus i les col·locarem sobre la base d'avena. Hem de procurar que cobreixin tota la superfície. Hi tirem canyella i un altre pessic de sal. Ho tapem amb paper vegetal i ho posem al forn durant 20 minuts.

- Passat aquest temps, ho treiem del forn, pintem una mica la poma amb oli i ho tornem a posar al forn, però ara sense tapar, durant 5-10 minuts més, només per què es dauri una mica la part de dalt sense que es cremi.

- Mentres, diluïm el kuzú amb una mica de suc de poma fred, la resta del suc el posem en un cassó al foc i hi tirem en forma de pluja els flocs d’agar-agar remenant amb una cullera de fusta fins que quasi comenci a bullir, llavors hi incorporem el kuzú, coem un parell de minuts més sense deixar de remenar fins que la preparació es torni altra vegada de color transparent. Retirem del foc i ho evoquem sobre la tarta, que la cobreixi del tot i la deixarem un altre cop al forn, però ara el forn apagat per deixar que acabi de fer-se.

- Hem d’esperar que es refredi del tot per garantir que es solidifiqui abans de donar-li la volta i... ja tenim un postre més!




(El kuzú és un midó extret de forma artesanal d’una arrel (Pueraria lobata) provinent de la xina. En Medicina Tradicional Xinesa s’utilitza aquest producte per tractar problemes de pulmó i d’intestí gruixut entre moltes altres coses. Resulta un bon remei per a les mucoses pulmonars i digestives, que són les que hem de cuidar a la tardor per preparar bé l’hivern.)




dijous, 16 de gener del 2014


RISSOTTO DE LA IAIA PAQUITA


Aquesta és una recepta de la iaia Paquita, la iaia d'en Roger. És un dels plats preferits del nét i me l'ha cedit per penjar a pl@tets per compartir amb tots vosaltres. Gràcies i Bon profit.

ingredients:

- Un plat d'arròs bullit
- Formatge "el ventero tierno"
- 1 ou ferrat

preparació:

- Agafar el plat d'arròs bullit ben escorregut, que és molt important que estigui ben calent, i ratllar el formatge per sobre de manera abundant fins a cobrir tot l'arròs. Afegir l'ou ferrat a sobre, barrejar-ho tot molt bé i ... ja tenim un pl@tet més!







dimarts, 21 de maig del 2013



MAGDALENES D'OLIVES VERDES





Ja fa temps us vaig penjar unes magdalenes d'olives negres. En base d'aquella recepta vaig fer aquestes que també estan molt bones. Que vagin de gust!

ingredients (x 12/13 unitats mitjanes):

- 170 gr farina (jo he utilitzat la de "bizcochos" del Mercadona)
- 1 cullerada de llevat
- 0,5 cullerada de bicarbonat
- 50 gr olives negres
- 20 gr formatge ratllat
- 30 gr tomàquets cherry
- 0,5 cullerada d'orenga
- 1 ous mitjà + 1 clara
- 125 ml de llet desnatada
- 50 ml oli d'oliva suau

preparació:

- Pre-escalfar el forn a 200 ºC
 
- Tamisar en un bol la farina, el llevat i el bicarbonat. Amb una cullera barrejar-ho bé i afegir-hi les olives, el formatge ratllat, els tomàquets i l'orenga. Reservar.
 
- En un altre bol, posar-hi l'ous i la clara i amb un batedor de mà, batre-ho lleugerament. Afegir-hi la llet, l'oli i barrejar una mica. Tirar aquesta barreja al bol reservat amb la farina, el llevat, ... i barrejar-ho amb una cullera fins que quedi una textura grumollosa.
 
- Posar els motlles de paper a la plata del forn i anar-les omplint fins a 2/3 parts.
 
- Abaixar el forn a 190ºC i posar-les uns 15 minuts. Si es vol quan portin uns 10 minuts, tirar una mica de formatge ratllat per sobre de cada magdalena i deixar-les 5 minuts més a dins i ... ja tenim un platet més!
 
 





TORTADA INTEGRAL
 
 
Aquesta és la recepta de la tortada que hi ha penjada al bloc, però un pèl modificada per fer-la integral. Ha quedat molt bona i esponjosa perquè hi he afegit un truc secret que em va dir l'Anna! 

ingredients:

- 3 ous
- 1 iogurt de llimona
- 1'5 pots de sucre integral de canya
- 3 pots de farina integral
- 0'5 pots d'oli d'oliva suau
- 1 sobre de llevat
- 2 sobres de gasificant del Mercadona

(les mesures de pot són les del iogurt)

preparació:

- pre-escalfar el forn a 180ºC

- separar les clares del rovells i muntar-les a punt de neu.

- barrejar la resta dels ingredients en un bol i triturar-los fins aconseguir una massa homogènia.

- afegir les clares a punt de neu a la massa i barrejar-ho suaument amb un batedor de mà.

- posar la massa en un motlle (si no és de silicona untar-lo amb una mica de mantega), enfornar-lo uns 20 min.  (per assegurar que estigui feta, punxar amb un escuradents i si surt sec és que ja està apunt)

- un cop l'agafem del forn li hem de fer un bon "ensurt" (truc de l'Anna). Consisteix en deixar-lo caure sobre el marbre de la cuina des de l'alçada que els vostres braços permetin. Això fa que la tortada no baixi i quedi més esponjosa, funciona!!! i ... ja tenim un postre més!!


 


dimecres, 8 de maig del 2013

 
 
TORRADA D'ALLS TENDRES



A vegades les coses més senzilles poden esdevenir les més gustoses. Avui una recepta de tota la vida, amb alls tendres acabats de collir de l'hort, s'us acut un berenar millor?

ingredients:

- pa
- alls tendres
- oli
- sal

preparació:

- Torrar una llesca de pa, amanir-la amb oli i sal.

- Tallar els alls tendres a trossets petits, posar-los a sobre el pa i tornar a amanir amb oli i sal i ... ja tenim un platet més!



dilluns, 29 d’abril del 2013




TORTADA DE IOGURT INTEGRAL AMB ESTÈVIA


Ahir a la tarda vàrem fer aquesta tortada integral per fer berenars més sans i menys calòrics, i la veritat és que ha quedat molt bona! A la recepta d'on ho faig treure, hi afegeix a la base del motlle de silicona unes làmines de pinya al natural en el seu suc i la preparació següent al damunt. Nosaltres aquesta vegada la vàrem fer en forma de tortell i sense pinya, això ja va a gustos!! Que vagi de gust!

ingredients:

- 2 iogurts desnatats: 1 natural/1 de llimona (vaig utilitzar els de la Fageda que són una mica més grans)
- 3 pots (mida iogurt) farina integral (jo vaig posar 2/3 de farina de sègol i 1/3 d'arròs)
- 2 cullerades soperes oli oliva suau
- 4 cullerades soperes d'estèvia
- 3 rovells
- 5 clares
- 1 sobra llevat royal
- 2 sobres gasificant del mercadona

preparació:

- Pre-escalfar el forn a 180ºC.

- Muntar les clares a punt de neu amb una mica de sal. Reservar-les.

- En un bol posar els 3 rovells i l'estèvia i batre bé. Afegir la farina poc a poc, el llavat i l'oli. Anar barrejant bé.

- Afegir aquesta massa a les clares i fer moviments de baix a dalt i circulars perquè les clares no es desmuntin.

- Posar en un motlle de silicona de 30 a 40 min al forn i ... ja tenim un bon berenar!





divendres, 12 d’abril del 2013



CARPACCIO DE CARBASSÓ


 
 
Tots ja tenim ganes de que arribi la caloreta ... i aquest és un platet ideal per compartir en un dia assolellat amb amics de pica pica o com a primer plat d'un àpat lleuger! Està boníssim, i és molt fàcil de fer, animeu-vos!

ingredients (per a 4 persones):

- 2 carbassons
- formatge parmesà ratllat
- 1 llimona 
- oli d’oliva, sal i pebre molt

preparació:

- En primer lloc rentar el carbassó (millor si és prim) i tallar-li les puntes. Amb una mandolina (si teniu la sort de tenir-ne) o amb un pelador fer el carbassó a làmines.


- Untar la base d'una plata de vidre o porcellana amb oli d'oliva per a disposar-hi, tot seguit, les làmines de carbassó, un al costat de l’altre.

- Adobar-lo amb pebre i sal (el mínim, ja que es tracta de talls prims), tirar-hi una mica de llimona, i fer una segona capa a sobre. Tornar-la a adobar amb sal, pebre, un bon raig de llimona i oli per sobre.

- Afegir el formatge ratllat parmesà pel damunt.

- Deixar-ho macerar mínim uns 20 minuts a la nevera i ... ja tenim un platet més!



dimarts, 9 d’abril del 2013



BASE PIZZA DE COLIFLOR
 
 

 
 
Aquí us presento una alternativa molt saludable a la tradicional base de pizza, que l'he extret de http://www.miriamalbero.blogspot.com.es/, a més a més, és una recepta molt interessant per totes aquelles persones celíaques i/o intolerants a la farina de blat. La base no té la mateixa consistència, però s'aguanta i esta d'allò més bona, proveu-ho!
 
ingredients per la base:
 
- 1 coliflor
- 1 ou
- 250gr formatge batut 0% (jo vaig comprar la del pastoret)
- sal, pebre, orenga
- oli
 
 
preparació:
 
- Agafar la coliflor i ratllar-la obtenint una mida de gra d'arròs. Posar-la al microones a tª màxima durant 7 min.
 
- Pre-escalfar el forn a 200ºC.
 
- Agafar la safata del forn i folrar-la amb paper vegetal. Posar-hi una cullerada d'oli i escampar-lo bé amb un pinzell, ja que sinó la massa de coliflor se'ns enganxarà molt.
 
- Un cop passats els 7 minuts, afegir l'ou i el formatge a la coliflor i barrejar-ho tot fins a obtenir una pasta homogènia. Amanir aquesta massa amb sal, pebre i orenga al gust i tornar a barrejar.
 
- Estendre la massa sobre la safata del forn folrada amb una pala plana deixant un gruix de mig centímetre i donant forma rodona o quadrada.
 
- Enfornar-ho durant 20 min. a 200ºC i ... ja tenim la base a punt!
 
 
 
 
Una vegada feta, col·loquem a sobre els ingredient que agradin més. Aquesta vegada hem obtat pels següents:
 
- tomàquet sofregit Ferrer (important que sigui d'aquesta marca ja que hi dona un gust molt bo)
- formatge de cabra de rotllo
- pernil ibèric
 
Boníssimaaaaa!
 
 

 
 
 
 
 
 
 


dimecres, 3 d’abril del 2013


MONA DE PASQUA 2013


Aquest any la mona d'en Pep era d'en Mickey! Li va encantar i estava molt bona!

ingredients:

- pa de pessic
- 100 gr xocolata blanca
- 100 gr xocolata negra sense sucre
- 100 gr nata per muntar
- 15 gr mantega
- melmelada de maduixa
- lacasitos
- ou de xocolata
- figuretes i plomes


preparació:

- Amb un motlle de l'Ikea de dos pisos,  fer el pa de pessic que hi ha penjat al bloc.
- Tallar per la meitat i posar-hi melmelada de maduixa
- Preparar la cobertura de xocolata explicat a la recepta del pastís d'aniversari i cobrir la base de la mona.
- fondre la xocolata blanca cobrir el segon pis i posar-ho sobre de la base.
- Col·locar l'ou, en Mickey, els pollets i les plomes.
- Decorar amb lacasito i ... i ja tenim una altre mona!