dimarts, 21 de maig del 2013



MAGDALENES D'OLIVES VERDES





Ja fa temps us vaig penjar unes magdalenes d'olives negres. En base d'aquella recepta vaig fer aquestes que també estan molt bones. Que vagin de gust!

ingredients (x 12/13 unitats mitjanes):

- 170 gr farina (jo he utilitzat la de "bizcochos" del Mercadona)
- 1 cullerada de llevat
- 0,5 cullerada de bicarbonat
- 50 gr olives negres
- 20 gr formatge ratllat
- 30 gr tomàquets cherry
- 0,5 cullerada d'orenga
- 1 ous mitjà + 1 clara
- 125 ml de llet desnatada
- 50 ml oli d'oliva suau

preparació:

- Pre-escalfar el forn a 200 ºC
 
- Tamisar en un bol la farina, el llevat i el bicarbonat. Amb una cullera barrejar-ho bé i afegir-hi les olives, el formatge ratllat, els tomàquets i l'orenga. Reservar.
 
- En un altre bol, posar-hi l'ous i la clara i amb un batedor de mà, batre-ho lleugerament. Afegir-hi la llet, l'oli i barrejar una mica. Tirar aquesta barreja al bol reservat amb la farina, el llevat, ... i barrejar-ho amb una cullera fins que quedi una textura grumollosa.
 
- Posar els motlles de paper a la plata del forn i anar-les omplint fins a 2/3 parts.
 
- Abaixar el forn a 190ºC i posar-les uns 15 minuts. Si es vol quan portin uns 10 minuts, tirar una mica de formatge ratllat per sobre de cada magdalena i deixar-les 5 minuts més a dins i ... ja tenim un platet més!
 
 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada