dimarts, 19 de març del 2013



CANAPÈS



Aprofitant que els vàrem fer pel sopar de cap d'any, aquí us deixo algunes idees per fer canapès:

- Brandada de bacallà, clares d'ou ratllades i olives negres
- Sobrassada amb cogombrets al vinagre
- Phipadelphia, pinya i nous
- Paté amb olives verdes
- Mantega amb salmó fumat
- Formatge, botifarra negra i ous de guatlla

... entre molts més que es poden fer amb una mica d'imaginació i ja tenim un platet més!




dilluns, 18 de març del 2013

BROWNIE LIGHT


Aquesta recepta extreta d'internet, no és la més espectacular de totes, però redueix molt les calories del brownie i no esta gens malament per fer passar els desitjos de xocolata, a més a més és molt fàcil i ràpid de fer!


ingredients:
- 60 gr farina
- 6 cullerades soperes de cacau en pols (valor sense sucre)
- 1 tassa de sucre (1/4 part de sucre vainillat)
- 1 mica de sal
- 2 cullerades soperes d'oli
- 100 gr de fruits secs triturats (60 gr de panses + 40 gr de nous)
- 2 ous


preparació:
-Pre- escalfar el forn a 180ºC.
- Barrejar la farina, el cacau, el sucre i la sal. Afegir els fruits secs triturats i tornar a barrejar.
- Posar l'oli i els dos ous i barrejar bé fins que quedi una pasta homogènia.
- Posar-ho en un motlle quadrat de 20 cm (jo l'he posat en un de rodó) unificant la massa per tot el motlle.
- Posar-ho al forn 30 min, fins que la part de sobre quedi brillant o al punxar-ho amb un escuradents surti net i ... ja tenim un postre més!


dilluns, 4 de març del 2013



MAKIS - SUSHI




Després de fer un taller de cuina Japonesa amb el cunyat i unes quantes sessions de pràctica a casa, us puc assegurar que el més important d'aquesta recepta és la cocció de l'arròs. Fins hi tot vam comprar la "Ricecook", però encara no hem aconseguit que ens quedi perfecte. Aquí us penjo pas a pas de la cocció recomanada al taller a veure si a vosaltres us surt millor:

ingredients:

- 0,5 kg arròs
- 575 g aigua
- drap cotó 
 
preparació:

- Posar l'aigua i l'arròs en una olla de parets gruixudes posar el drap de cotó com si fos la tapa de l'olla i la tapa a sobre. El drap ens ajudarà a filtrar l'accés d'humitat. S'ha de tapar des del principi i controlar pel soroll quan comença a arrencar el bull. A partir d'aquí, s'ha de seguir el següent procés:

- 10 minuts a foc alt
- 5/6 minuts a foc mig
- 5 minuts a foc baix
- 1 min a foc màxim 
- respòs de 10 minuts fora del foc amb l'olla encara tapada

(recordeu que durant tot aquest procés no es pot destapar i comença un cop l'aigua arrenca al bull)

- Un cop l'arrós està cuit i reposat, s'ha d'amanir amb la salsa teriyaki:

- 50 ml teriyaki de vi
- 1 cullerada sopera de sucre
- 1 cullerada sopera de sal
(barrejar tots els ingredient amb un batedor de mà) 

- Posar l'arròs en un bol de bambú (si en tenim un de disponible) o en un bol que tinguem per casa. Amanir l'arròs amb la salsa tirant-lo en forma de pluja (tirant la sala directa en una pala de fusta i fer que s'esquitxi l'arròs).

- Amb un ventall, s'ha d'anar refredant l'arròs mentre amb l'altre mà s'hi va fent talls amb la pala de fusta. Aquest és un procés molt graciós i complicat. Serveix perquè l'arròs brilli més i s'assequi.

 Ingredients per fer els Makis:

- Salmó o tonyina fresca tallada a làmines i prèviament congelada
- Alvocat
- Ous de salmó
- Sesam blanc i/o negra
- Wasabi
- Nori (alga seca)    
- Base quadrada de silicona 


preparació:

- Agafar la base quadrada de silicona i col·locar-la sobra la taula.
- Agafar un Nori i partir-lo per la meitat pel tros més llarg de manera que quedin dos rectangles. Un d'ells el col·locar-lo sobre la base de silicona de manera que el costat més fi quedi a sota, i la part retallada a baix.
- Humitejar les mans, agafar una bola d'arròs i repartir-la amb la punta dels dits per la nori deixant un dit buit a la part superior de l'alga.
- En el dit índex posar una mica de wasabi i resseguir una línia sobre l'arròs.
- A sobre col·locar els ingredients que es vulguin (tires de salmó, alvocat i sèsam, ...)
- Un cop els ingredient col·locats, agafar l'extrem de la base de silicona i enrotllar fins al dit d'alga que em deixat sense omplir. amb el dit índex per sobre i els dos del costat als laterals pressionar suaument perquè s'adhereixi l'alga, acabar d'empènyer perquè s'acabi de formar tot el rotlle.



- Agafar un ganivet que talli molt, humitejar-lo amb aigua i partir el rollo per la meitat. Unir aquestes dues meitats com es veu a la fotografia anterior i fer dos talls més de manera que de cada rollo en surtin 6 makis i ... ja tenim un platet més!







dijous, 24 de gener del 2013


LLAGOSTINS CRUIXENTS



Aquesta és una de les receptes de l'Angelina, però ella ens els va presentar en forma d'amanida com veureu a la fotografia de més avall. Jo els vaig fer com a tapeta per Nadal, acompanyat amb salsa de soja i la veritat és que són espectaculars i gens oliosos! Animeu-vos, us agradaran!

ingredients (x 5 persones):

- 15 llagostins congelats
- 100 gr mantega
- Espaguetis Kataifis (jo els vaig comprar congelats a la Selecta a Manlleu)
- Sala de soja

preparació:

- Pelar els llagostins i deixar-hi la cua que ens anirà bé per agafar a l'hora de menjar. Sal pebrar-los.

- Fondre la mantega al microones, de manera que quedi líquida. Submergir els llagostins un per un, escorre'ls bé apretant amb la mà i enrotllar els espaguetis. Un cop enrotllats, tornar a submergir a la mantega i tornar a escorre'ls.

- Posar-los a la fregidora amb l'oli ben calent fins que es daurin els espaguetis i posar-los en un paper absorbent.

- Servir-los en una copa tipus Martini, acompanyat amb un potet amb salsa de soja i ... ja tenim un platet més!







PASTÍS D'ANIVERSARI



Aquí teniu el meu primer encàrrec! Un pastís per els 60 anys d'en Josep. Vaig fer dos pans de pessic que trobareu la recepta al bloc i els vaig tallar per la meitat, de manera que em van quedar tres bases per omplir. Vaig comprar nata per muntar i la vaig anar col·locant com es veu en la fotografia següent:




Vaig agafar el pastís i el faig posar sobre un suport per poder-lo cobrir millor. Recepta de la cobertura:

ingredients:

- 200 ml nata per muntar
- 200 gr xocolata per postres
- 30 gr manega (tª ambient)

(si us agrada ben cobert utilitzar el doble d'ingredients, ja que al tenir dos pisos és més alt)

preparació:

- Trossejar la xocolata i posar-la en un vol de vidre.

- En un cassó escalfar la nata i anar movent amb una batedora de mà. Quan comenci a bullir tirar-la sobre la xocolata trossejada i anar barrejant fins que es fongui.

- Afegir la mantega en tres cops, barrejant entre mig de cada una.

- Tirar tota la xocolata sobre el pastís sense por i acabar de cobrir els costats amb una espàtula plana. Acabem de decorar amb avellanes trossejades, amb dibuixos fets amb xocolata blanca sobre paper vegetal, ... i ... ja tenim un postre més!












COQUITOS



Després de tres mesets, un trasllat i viure en un pis sense internet, ja comença a ser hora d'actualitzar el bloc!!! Doncs aquí va la primera entrada, ben senzilla i molt bona!

ingredients (unes 30 unitats):

- 2 ous
- 150 gr sucre integral de canya
- 250 gr coco ratllat

preparació:

- Escalfem el forn a 180ºC

- Batre el ous i barrejar-los amb el sucre i el coco

- En una safata posar-hi paper de forn, posar una cullerada de la massa, una mica separat l'una de l'altre perquè no s'enganxin, i amb els dits donar una forma de muntanya pressionant lleugerament.

- Coure a 180ºC durant 10 minuts o fins que es daurin (no deixar caure gaire estona, ja que freds, s'endureixen) i ... per fi, ja tenim un platet més!





 


divendres, 12 d’octubre del 2012

 
 
LLIBRE
 
 
 

Aquest és un llibre ideal per aprendre a no tenir mals hàbits alimentaris farcit de consells i receptes molt saludables que ajudarà als pares i encantarà als peques.

Un lema molt senzill: Som el què mengem!


 
LLIBRE


 
 
Aquí va un altre llibre, que l'únic que pretén és que cuinar i menjar sigui una cosa divertida... un altre grapat de receptes senzilles ideals per fer amb els més petits!
 

 
 
LLIBRE
 
 
 
Aquest és un llibre realitzat per l'Escola la Muntanya, i després que me'l regalessin i de fullejar-lo crec que és una bona eina per pares i educadors. Un gran recull de receptes ideals per fer a casa i a l'escola!
 
 


 
 
ULLERETES SALADES
 
 
 
 
 
Realment salades!! Ideal per un dia amb la pressió baixa o reduir la quantitat d'anxoves!
 
ingredients (x 19/20 unitats):
 
- 1 massa de pasta de full fresca (aquesta l'he comprat al Lidl, més bona i barata)
- 12 filets d'anxova
- 2 llaunes petites d'olives verdes
- formatge rallat
- 1 rovell d'ou
 
 
preparació:
 
- Pre-escalfar el forn a 190ºC
 
- Amb un morter fer una pasta amb les anxoves i les olives.
 
- Estirar la massa de pasta de full i untar-la amb la pasta. Tirar formatge rallat per sobre i cargolar prement fort els dos extrems fins que s'uneixin al mig.
 
- Pintar el canaló amb el rovell d'ou i tallar-ho amb trossets d'un dit de gruix amb un ganivet afilat amb molta delicades ja que és fàcil que el farcit surti.
 
- Posar-les en una safata de forn amb el mateix paper de la pasta de full una mica separades perquè creixen. Posar-les al forn uns 10/15 min fins que quedin durades i ... ja tenim un platet més!