dimecres, 26 d’abril de 2017


TREN MONA
  


Ingredients:

- 4 ous
- 200gr sucre morè
- 250gr farina amb llevat
- 1 iogurt llimona
- 1/2 pot iogurt d'oli d'oliva
- 300gr xocolata negra (per la cobertura)
- xocolata blanca (per les finestres)
- galetes maria (esmicolades per fer la sorra)
- galetes oreo cobertes de xocolata blanca (rodes)
- barretes kinder (per fer les vies)
- boles de xocolata
- ou sorpresa + figura
- plumes + pollets





Preparació:

 pre-escalfar el forn a 175ºC

- separar les clares del rovells i muntar-les a punt de neu.

- barrejar la farina, el sucre, el iogurt i l'oli en un bol i triturar-los fins aconseguir una massa homogènia.

- afegir les clares a punt de neu a la massa i barrejar-ho suaument amb un batedor de mà.

- repartir la massa en dos motlles rectangulars (si no és de silicona untar-lo amb una mica de mantega), enfornar-lo uns 35 min.  (per assegurar que estigui feta, punxar amb un escuradents i si surt sec és que ja està apunt)

- un cop refredada, agafar una massa i partir-la per la meitat. Aquests seran els dos vegons. Buidar del mig i cobrir amb xocolata negra, desfeta al bany maria, i tornar a deixar refredar.

- agafar l'altre massa i partir per 1/3. Posar la part més petita sobre la gran en un extrem i cobrir de xocolata negra. Deixar refredar. Aquesta serà la màquina del tren.

- decorar les galetes de les rodes i la màquina amb xocolata desfeta sobrant amb una mànega o amb una petita bossa de plàstic fent un forat en un costat. A les rodes es pot posar espirals i a la de la màquina el nom del nen/a.

- triturar les galetes per simul·lar la sorra, preperar la base amb una caixa de cartró i afegir les vies amb les barretes kinder.

- un cop les masses ja tenen la xocolata dura, anar enganxant les diferents decoracions amb xocolata desfeta. Enganxem les plomes, omplim els vagons i posem la xocolata blanca com a finestres de la màquina.

Espero que us agradi, la veritat és que el nebot va quedar molt content i... ja tenim una mona més!







Cap comentari:

Publica un comentari