dimarts, 1 de maig del 2012



BRAÇ D'ESPINACS AMB SALMÓ I MASCARPONE




Estic fent un curs al centre cívic de Vic de cuina selecte, i aquesta és una de les receptes que l'Angelina ens va ensenyar. És molt bo, molt fàcil i ràpid de fer, a veure si us animeu!



 
ingredients (x 4/5 persones):

- 1 bossa d'espinacs tendres (400gr)
- 2 ous
- 125 gr de mascarpone
- 200 gr de salmó fumat
- trossets d'ametlla caramel·litzada


preparació:

- Pre-escalfar el forn a 180ºC

- Saltejar els espinacs en una paella amb una mica d'oli fins que treguin tota l'aigua. Passar-los per un col·lador i prémer fins que extreguin l'aigua restant.

- Separar les clares dels rovells i muntar les clares a punt de neu amb una mica de sal.

- Amb un batedor de mà, batre els dos rovells, afegir els espinacs i barrejar-ho tot bé. incorporar la meitat de les clares barrejant suaument perquè no es desmuntin. Afegir l'altre meitat i barrejar-ho tot molt bé.

- En una plata de forn, posar paper de fort i estendre la pasta obtinguda en forma de rectangle i posar-ho al forn 10 min.

- Un cop tret del forn, untar una capa de mascarpone a tª ambient i posar una altre capa de salmó reservant una mica.

- Enrotllar amb l'ajuda de l paper de forn fins a obtenir un braç. Tapar els costats amb una mica de mascarpone i untar-ne una mica per sobre.

- Empolvorar amb els trossets d'ametlla. Tallar a trossets els salmó reservat, posar-lo per sobre i ... ja tenim un platet més!!

(Es pot servir fred o calent. També es pot guardar a la nevera 2 o 3 dies, però és aconsellable treure'l una estona abans de consumir) 







1 comentari: