diumenge, 11 de març del 2012


PASTÍS INTEGRAL DE MASCARPONE





Hi ha moltes maneres de fer un pastís de formatge, però de mascarpone he trobat aquesta recepte i està força bona! A veure si el proveu de fer i em dieu que tal us queda!


ingredient (motlle 20cm diàmetre):

- 75 gr galetes integrals (estil Maria)
- 65 gr mantega pomada (0% M.g.)
- 250 gr mascarpone
- 125 gr formatge burgos (0% M.g.)
- 75 gr sucre
- 2 ous 
- 1 cullerada de farina integral
- 100 gr melmelada fruits vermells
- 2 fulles de gelatina

preparació:

- En un plat de sopa anar esmicolant amb les mans les galetes, afegir la mantega i anar-ho aixafant amb una forquilla. Quan ja està ben barrejat acabar de treballar amb les mans i fer una bola uniforme.

- Folrar el motlle amb paper de forn, posar la bola de galetes i mantega al mig, i amb les mans anar repartint uniformement per tota la base del motlle. Reservar.

- Escalfar el forn a 180 ºC.

- En un bol posar els formatges, el sucre, els ous, la farina i batreu tot fins que quedi ben barrejat. Tirar-ho dins el motlle sobre la base posada anteriorment.

- Posar al pastís al forn i deixar-lo uns 40 min. Passat el temps punxar amb un escuradents, si surt sec ja està, sinò, deixar 10 min més a 100 ºC.

- Posar les fulles de gelatina a hidratar amb aigua freda. Escalfar la melmelada en un cassó i quan estigui ben calenta, afegir la gelatina i barrejar fins que es desfaci. Posar la melmelada ben estesa per sobre el pastís, i deixar a la nevera fins que estigui ben fred. També es poden posar maduixes deshidratades per decorar i ... ja tenim un postre més!

(si es vol fer més gran, es pot utilitzar un motlle de 26 cm utilitzant el doble dels ingredients)


Aquest és l'aspecte que té al plat:








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada