diumenge, 18 de març del 2012



MAGDALENES D'OLIVES NEGRES




Si t'agrada la farigola, aquestes magdalenes són una molt bona opció com acompanyament pels vostres àpats, com a substitut d'un tros de pa, o com a un aperitiu més ... a mi m'han agradat molt, però hi havia un mica massa de farigola, per tant a la recepte ja us redueixo la quantitat a la meitat ...


ingredients (x 25 unitats mitjanes):

- 340 gr farina (jo he utilitzat la de "bizcochos" del Mercadona)
- 2 cullerades de llevat
- 1 cullerada de bicarbonat
- 1 mica de sal
- 160 gr olives negres
- 40 gr parmesà ratllat
- 1 cullerada de farigola picada
- 2 ous mitjans + 1 clara
- 260 ml de llet (jo he utilitzat de soja lleugera)
- 100 ml oli d'oliva

preparació:

- Pre-escalfar el forn a 200 ºC

- Tamisar en un bol la farina, el llevat, el bicarbonat i la sal. Amb una cullera barrejar-ho bé i afegir-hi les olives, el formatge ratllat i la farigola. Reservar.

-  En un altre bol, posar-hi els 2 ous i la clara i amb un batedor de mà, batre-ho lleugerament. Afegir-hi la llet, l'oli i barrejar una mica. Tirar aquesta barreja al bol reservat amb la farina, el llevat, ... i barrejar-ho amb una cullera fins que quedi una textura grumollosa.

- Posar els motlles de paper a la plata del forn i anar-les omplint fins a 2/3 parts.

- Abaixar el forn a 190ºC i posar-les uns 15 minuts. Si es vol quan portin uns 10 minuts, tirar una mica de parmesà ratllat per sobre de cada magdalena i deixar-les 5 minuts més a dins i ... ja tenim un platet més!










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada