dilluns, 4 de març del 2013



MAKIS - SUSHI




Després de fer un taller de cuina Japonesa amb el cunyat i unes quantes sessions de pràctica a casa, us puc assegurar que el més important d'aquesta recepta és la cocció de l'arròs. Fins hi tot vam comprar la "Ricecook", però encara no hem aconseguit que ens quedi perfecte. Aquí us penjo pas a pas de la cocció recomanada al taller a veure si a vosaltres us surt millor:

ingredients:

- 0,5 kg arròs
- 575 g aigua
- drap cotó 
 
preparació:

- Posar l'aigua i l'arròs en una olla de parets gruixudes posar el drap de cotó com si fos la tapa de l'olla i la tapa a sobre. El drap ens ajudarà a filtrar l'accés d'humitat. S'ha de tapar des del principi i controlar pel soroll quan comença a arrencar el bull. A partir d'aquí, s'ha de seguir el següent procés:

- 10 minuts a foc alt
- 5/6 minuts a foc mig
- 5 minuts a foc baix
- 1 min a foc màxim 
- respòs de 10 minuts fora del foc amb l'olla encara tapada

(recordeu que durant tot aquest procés no es pot destapar i comença un cop l'aigua arrenca al bull)

- Un cop l'arrós està cuit i reposat, s'ha d'amanir amb la salsa teriyaki:

- 50 ml teriyaki de vi
- 1 cullerada sopera de sucre
- 1 cullerada sopera de sal
(barrejar tots els ingredient amb un batedor de mà) 

- Posar l'arròs en un bol de bambú (si en tenim un de disponible) o en un bol que tinguem per casa. Amanir l'arròs amb la salsa tirant-lo en forma de pluja (tirant la sala directa en una pala de fusta i fer que s'esquitxi l'arròs).

- Amb un ventall, s'ha d'anar refredant l'arròs mentre amb l'altre mà s'hi va fent talls amb la pala de fusta. Aquest és un procés molt graciós i complicat. Serveix perquè l'arròs brilli més i s'assequi.

 Ingredients per fer els Makis:

- Salmó o tonyina fresca tallada a làmines i prèviament congelada
- Alvocat
- Ous de salmó
- Sesam blanc i/o negra
- Wasabi
- Nori (alga seca)    
- Base quadrada de silicona 


preparació:

- Agafar la base quadrada de silicona i col·locar-la sobra la taula.
- Agafar un Nori i partir-lo per la meitat pel tros més llarg de manera que quedin dos rectangles. Un d'ells el col·locar-lo sobre la base de silicona de manera que el costat més fi quedi a sota, i la part retallada a baix.
- Humitejar les mans, agafar una bola d'arròs i repartir-la amb la punta dels dits per la nori deixant un dit buit a la part superior de l'alga.
- En el dit índex posar una mica de wasabi i resseguir una línia sobre l'arròs.
- A sobre col·locar els ingredients que es vulguin (tires de salmó, alvocat i sèsam, ...)
- Un cop els ingredient col·locats, agafar l'extrem de la base de silicona i enrotllar fins al dit d'alga que em deixat sense omplir. amb el dit índex per sobre i els dos del costat als laterals pressionar suaument perquè s'adhereixi l'alga, acabar d'empènyer perquè s'acabi de formar tot el rotlle.



- Agafar un ganivet que talli molt, humitejar-lo amb aigua i partir el rollo per la meitat. Unir aquestes dues meitats com es veu a la fotografia anterior i fer dos talls més de manera que de cada rollo en surtin 6 makis i ... ja tenim un platet més!







1 comentari:

  1. Ooh em tornen boja els suxis. Divendres en portaràs? Ummm ets un sol. Jajajaja

    ResponElimina