diumenge, 18 de març del 2012



TORRADETES DE PATÉ DE FORMATGE BLAU


Després de fer les tartaletes, ens ha sobrat paté de formatge blau i hem improvisat aquestes torradetes que han sigut les que han agradat més! Ja en tenim tres de collita pròpia!



ingredients ( x 20 torradetes):

- 100 gr de formatge blau
- 100 gr de mató
- 1 grapat de nous
- melmelada de tomàquet
- 20 torradetes



preparació:

- En un plat posar el formatge, el mató i xafar-ho amb la forquilla fins que quedi tot ben barrejat i unit.

- Triturar les nous i afegir-ho a la massa de formatge i mató. Barrejar-ho tot ben bé i posar el paté de formatge blau a una mànega pastissera (si no en teniu, es pot fer servir una bossa i fer un tall en una punta)

- Posar al centre de les torradetes una cullerada de melmelada de tomàquet, envoltar-la amb el paté i ... ja tenim un platet més!





TARTALETES DE PATÉ DE FORMATGE BLAU




Aquesta recepte està extreta d'internet i és molt fàcil de fer a veure si us agrada.


ingredients ( x 24 tartaletes):

- 100 gr de formatge blau
- 100 gr de mató
- 1 grapat de nous
- 24 tartaletes " vol au vent" petites
- ous de salmó


preparació:

- En un plat posar el formatge, el mató i xafar-ho amb la forquilla fins que quedi tot ben barrejat i unit.

- Triturar les nous i afegir-ho a la massa de formatge i mató. Barrejar-ho tot ben bé i posar el paté de formatge blau a una mànega pastissera (si no en teniu, es pot fer servir una bossa i fer un tall en una punta)

- Posar el paté a les tartaletes, decorar amb els ous de salmó i ... ja tenim un platet més!!





MAGDALENES D'OLIVES NEGRES




Si t'agrada la farigola, aquestes magdalenes són una molt bona opció com acompanyament pels vostres àpats, com a substitut d'un tros de pa, o com a un aperitiu més ... a mi m'han agradat molt, però hi havia un mica massa de farigola, per tant a la recepte ja us redueixo la quantitat a la meitat ...


ingredients (x 25 unitats mitjanes):

- 340 gr farina (jo he utilitzat la de "bizcochos" del Mercadona)
- 2 cullerades de llevat
- 1 cullerada de bicarbonat
- 1 mica de sal
- 160 gr olives negres
- 40 gr parmesà ratllat
- 1 cullerada de farigola picada
- 2 ous mitjans + 1 clara
- 260 ml de llet (jo he utilitzat de soja lleugera)
- 100 ml oli d'oliva

preparació:

- Pre-escalfar el forn a 200 ºC

- Tamisar en un bol la farina, el llevat, el bicarbonat i la sal. Amb una cullera barrejar-ho bé i afegir-hi les olives, el formatge ratllat i la farigola. Reservar.

-  En un altre bol, posar-hi els 2 ous i la clara i amb un batedor de mà, batre-ho lleugerament. Afegir-hi la llet, l'oli i barrejar una mica. Tirar aquesta barreja al bol reservat amb la farina, el llevat, ... i barrejar-ho amb una cullera fins que quedi una textura grumollosa.

- Posar els motlles de paper a la plata del forn i anar-les omplint fins a 2/3 parts.

- Abaixar el forn a 190ºC i posar-les uns 15 minuts. Si es vol quan portin uns 10 minuts, tirar una mica de parmesà ratllat per sobre de cada magdalena i deixar-les 5 minuts més a dins i ... ja tenim un platet més!










diumenge, 11 de març del 2012


PASTÍS INTEGRAL DE MASCARPONE





Hi ha moltes maneres de fer un pastís de formatge, però de mascarpone he trobat aquesta recepte i està força bona! A veure si el proveu de fer i em dieu que tal us queda!


ingredient (motlle 20cm diàmetre):

- 75 gr galetes integrals (estil Maria)
- 65 gr mantega pomada (0% M.g.)
- 250 gr mascarpone
- 125 gr formatge burgos (0% M.g.)
- 75 gr sucre
- 2 ous 
- 1 cullerada de farina integral
- 100 gr melmelada fruits vermells
- 2 fulles de gelatina

preparació:

- En un plat de sopa anar esmicolant amb les mans les galetes, afegir la mantega i anar-ho aixafant amb una forquilla. Quan ja està ben barrejat acabar de treballar amb les mans i fer una bola uniforme.

- Folrar el motlle amb paper de forn, posar la bola de galetes i mantega al mig, i amb les mans anar repartint uniformement per tota la base del motlle. Reservar.

- Escalfar el forn a 180 ºC.

- En un bol posar els formatges, el sucre, els ous, la farina i batreu tot fins que quedi ben barrejat. Tirar-ho dins el motlle sobre la base posada anteriorment.

- Posar al pastís al forn i deixar-lo uns 40 min. Passat el temps punxar amb un escuradents, si surt sec ja està, sinò, deixar 10 min més a 100 ºC.

- Posar les fulles de gelatina a hidratar amb aigua freda. Escalfar la melmelada en un cassó i quan estigui ben calenta, afegir la gelatina i barrejar fins que es desfaci. Posar la melmelada ben estesa per sobre el pastís, i deixar a la nevera fins que estigui ben fred. També es poden posar maduixes deshidratades per decorar i ... ja tenim un postre més!

(si es vol fer més gran, es pot utilitzar un motlle de 26 cm utilitzant el doble dels ingredients)


Aquest és l'aspecte que té al plat:








dissabte, 10 de març del 2012



SOPA DE FARIGOLA


Aquest no seria un bon platet per quan vols fer un bon àpat, però a vegades després dels bons àpats necessites aquest platet! Un bon desinfectant per el nostre estómac que és molt bo!

ingredients:

- crostons de pa
- farigola
- 2 grills d'all
- sal/oli

preparació:

- posar els crostons de pa al cul del plat i tirar-hi oli i sal. Afegir els grills d'all pelats i unes remetes de farigola.

- En un cassó posar a escalfar aigua, i quan estigui bullint tirar-ho a sobre de la sopa. Tapar-ho amb un altre plat i deixar-ho in-fusionar un parell de minuts.



MADUIXA AMB BOQUERONS


Un platet refrescant que convina molt bé els dos gustos!


ingredients:

- maduixes
- boquerons
- pebra
- sal grossa

preparació:

- Tallar les fulles de les maduixes i partir-les per la meitat. Pebrar-les.

- Punxar les fulles la meitat de la maduixa, un biquero i la resta de la maduixa en un palillo.

- Tirar-hi sal grossa per sobre i ... ja tenim un platet més!!




CULLERA DE BOQUERONS AMB FESTUCS


Un platet boníssim!!! ... i sobretot molt senzill de fer!


ingredients (per 4 culleretes):

- 4 boquerons en vinagre
- 8 festucs
- 1 culleredeta de mel
- oli/sal

preparació:

- Tallar els boquerons en bocins petits i amb un morter esmicular els festucs. Barrajar-ho.

- Fer una vinagreta amb suc dels boquerons, sal, oli i la mel.

- Posar una culleredeta de la vinegreta a la cullera degustació, una cullarada de la barreja de festucs i boquerons, una mica més de vinagreta a sobre i ... ja tenim un platet més!!



diumenge, 4 de març del 2012



TORTADA


Aquesta recepta me la va dir la meva tieta fa molt anys i és molt fàcil de fer. Acompanyada d'una bona capa de "nutela" amb melmelada d'albercoc millora molt!

ingredients:

- 3 ous
- 1 iogurt
- 1'5 pots de sucre
- 3 pots de farina
- 0'5 pots d'oli
- ratlladura de llimona
- 1 sobre de llevat
     
(les mesures de pot són les del iogurt)

preparació:

- pre-escalfar el forn a 180ºC

- barrejar tots els ingredients en un bol i triturar-los fins aconseguir una massa homogènia.

- posar la massa en un motlle (si no és de silicona untar-lo amb una mica de mantega), enfornar-lo uns 20 min i ... ja tenim un postre més!!

(per assegurar que estigui feta, punxar amb un escuradents i si surt sec és que ja està apunt)



PIRULETES DE PARMESÀ



Molt fàcil i molt vistós! ... Aquest és un platet que mai falla!! Es poden fer de parmesà sol, o es poden afegir diferents ingredients com olives, anxoves, pernil, sobrassada, ... per gustos colors!


ingredients:

- parmesà ratllat
- pals llargs
- olives tallades
- anxoves tallades
- pernil tallat

preparació:

- pre-escalfar el forn a 180ºC

- posar paper de forn a la plata per enfornar, fer sis muntanyetes de parmesà separades en dues files de tres, i amb la mà o una cullera, aixafar-les i fer cercles del gruix que vulguem.

- podar-hi el pal i una mica de formatge per sobre perquè quedi ben enganxat.

- si es vol, afegir trossets d'oliva, d'anxoves, de pernil,...

- Posar al forn 5 min (fins que s'enrossin), deixar refredar i ... ja tenim un platet més!!




DECONSTRUCCIÓ DE TORRADETES DE SALMÓ


 
Aquí va una altre deconstrucció, aquesta de collita pròpia. És la típica torradeta de salmó amb mantega, però amb una presentació diferent que ajuda a potenciar el gust del salmó, us agradarà!!

Ingredients (x 10 porcions):

- 2 làmines de salmó fumat rectangulars
- mantega pomada (a tª ambient)
- torradetes

Preparació:

- estirar en una superfície plana les làmines de salmó, i les untar-les amb una bona quantitat de mantega.

- en el morter posar-hi unes quantes torradetes, esminossar-les tot deixant algun trosset gran i escampar-les generosament per sobre la mantega.

- enrotllar com un canaló, embolicar-ho amb film i deixar-ho una mitja hora al congelador per facilitar poder tallar-lo.

- En el suport on les posarem, posar una capa de torradetes esminossades.

- tallar el canaló de salmó en un gruix d'1 dit, punxar-les amb un "palillo", col·locar-les sobre el llit de torradetes i ... ja tenim un platet més!